94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001W dniu 18.03.2016r na zajęciach uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem nauczyciela Izabeli Romaniuk piekli i dekorowali mazurki Wielkanocne.

Do świąt już niedaleko, a na wielkanocnym stole nie może zabraknąć żurku, jajek i wielkanocnego mazurka.  Co do mazurków, to kuszą swoją różnorodnością - mogą być czekoladowe, kokosowe, owsiane, pomarańczowe, wiśniowe, orzechowe, marcepanowe, kajmakowe... Pozostawiają również duże pole do popisu przy wyborze dodatków . Można sięgnąć także po produkty do dekoracji ciast i ozdobić mazurek kolorową posypką lub namalować na nim świąteczny napis. A potem nie pozostało nic innego, jak kroić i delektować się pysznym smakiem!


GALERIA ZDJĘĆ:


1 1 1 1 1 Głosowanie 0.00 (0 Głosów)

Przeczytaj również:

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Samodzielne nadrabianie materiału w domu. Jak się do tego zabrać?

self learningGdyby odpowiedź na pytanie zawarte w tytule artykułu była prosta, pewnie na świecie mielibyśmy samych geniuszy. Szukanie złotego środka nie jest jednak drogą na skróty. Poniżej zebrałam wskazówki dotyczące metod, które mogą w tym pomóc. Oto krótkie kompendium informacji dotyczących nauki w domu. Dowiesz się z niego od czego należy zacząć nadrabianie zaległości i jak radzić sobie z ewentualnymi problemami.

Więcej…

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
1
1
0
Dni
1
5
Godzin
5
8
Minut
0
2
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
3.14.132.214

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.