94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001W dniu 09.12.2016 uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych gościli w Szkole Podstawowej nr 1 w Szczecinku. Celem wizyty były warsztaty kulinarne przeprowadzone dla klasy III a. Tematem warsztatów były warzywa i owoce.

Po krótkiej pogadance dot.  piramidy zdrowego  żywienia i aktywności fizycznej, uczniowie sporządzali soki warzywno – owocowe. Nasi młodsi koledzy kształtowali zmysły smaku i dotyku rozpoznając najbardziej popularne, jak i te egzotyczne warzywa i owoce. Dzieci konkurowały między sobą, jednocześnie dużo było przy tym zabawy.  W obu konkurencjach wyłoniliśmy zwycięzców, którzy otrzymali dyplomy. Forma warsztatów bardzo spodobała się dzieciom, a różnobarwne soki przez nich sporządzone smakowały. Nie obeszło się bez dokładek. Warsztaty zakończyliśmy wręczeniem podziękowań  i wspólną degustacją ciasta marchewkowego z polewą bananową przygotowanego przez starszych kolegów. Warsztaty uwieńczyliśmy wspólnym zdjęciem. Organizatorem warsztatów była Pani Izabela Romaniuk.


GALERIA ZDJĘĆ:

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 008
  • 009
  • 010
  • 011
  • 012
  • 013
  • 014
  • 015

5 1 1 1 1 1 Głosowanie 5.00 (1 Głosy)

{flike}

{fcomments}

Przeczytaj również:

Zielona energia

zielonaenergia

Projekt RPO

Projekt "Najlepszy w zawodzie"

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 61

Wczoraj 66

Tydzień 442

Miesiąc 1882

Razem 259381

Gościmy

Odwiedza nas 170 gości oraz 0 użytkowników.

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
54.167.75.28

Odliczamy

Do końca roku kalendarzowego zostało
3
1
0
Dni
0
6
Godzin
2
3
Minut
3
3
Sekund

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.