94 37 310 89

      sekretariat@zsswiatki.pl

001W dniu 09.12.2016 uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych gościli w Szkole Podstawowej nr 1 w Szczecinku. Celem wizyty były warsztaty kulinarne przeprowadzone dla klasy III a. Tematem warsztatów były warzywa i owoce.

Po krótkiej pogadance dot.  piramidy zdrowego  żywienia i aktywności fizycznej, uczniowie sporządzali soki warzywno – owocowe. Nasi młodsi koledzy kształtowali zmysły smaku i dotyku rozpoznając najbardziej popularne, jak i te egzotyczne warzywa i owoce. Dzieci konkurowały między sobą, jednocześnie dużo było przy tym zabawy.  W obu konkurencjach wyłoniliśmy zwycięzców, którzy otrzymali dyplomy. Forma warsztatów bardzo spodobała się dzieciom, a różnobarwne soki przez nich sporządzone smakowały. Nie obeszło się bez dokładek. Warsztaty zakończyliśmy wręczeniem podziękowań  i wspólną degustacją ciasta marchewkowego z polewą bananową przygotowanego przez starszych kolegów. Warsztaty uwieńczyliśmy wspólnym zdjęciem. Organizatorem warsztatów była Pani Izabela Romaniuk.


GALERIA ZDJĘĆ:

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 008
  • 009
  • 010
  • 011
  • 012
  • 013
  • 014
  • 015
  • 016
  • 017
  • 018
  • 019
  • 020
  • 021
  • 022
  • 023
  • 024
  • 025
  • 026

5 1 1 1 1 1 Głosowanie 5.00 (1 Głosy)

Przeczytaj również:

Zielona energia

zielonaenergia

Projekt RPO

Projekt "Najlepszy w zawodzie"

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 7

Wczoraj 108

Tydzień 527

Miesiąc 1218

Razem 254144

Gościmy

Odwiedza nas 124 gości oraz 0 użytkowników.

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
54.196.182.102

Odliczamy

Do końca roku kalendarzowego zostało
1
4
Dni
1
7
Godzin
4
5
Minut
5
8
Sekund

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.