94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001Dnia 13.03.2017 r. uczennice klasy II TŻ/TA uczestniczyły w warsztatach tradycyjnego wypieku chleba na zakwasie. Warsztaty odbyły się w gospodarstwie Państwa Danuty i Lecha Szlaz w miejscowości Gwda Wielka.

Dzięki uprzejmości Państwa Szlaz mieliśmy okazję poznać tajniki przygotowania i wypieku chleba z tradycjami – CHLEBA GDOWSKIEGO. Pani Danuta z wielką pasją i zaangażowaniem przekazywała nam tajniki produkcji chleba.
Mogliśmy również samodzielnie przygotować przepyszne drożdżowe rogale. Pani Danuta pokazała nam umiejętność tradycyjnego formowania rogali. Każda uczestniczka warsztatów otrzymała jeszcze gorący samodzielnie przygotowany chleb pszenno-żytni i rogale. Te warsztaty były dla nas wspaniałą przygodą i ucztą dla naszych kubków smakowych. Opiekę nad młodzieżą sprawowała Marzena Ilukowicz.


GALERIA ZDJĘĆ:

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005
  • 006
  • 007
  • 008
  • 009
  • 010
  • 011
  • 012
  • 013
  • 014
  • 015
  • 016
  • 017
  • 018
  • 019
  • 020
  • 021
  • 022
  • 023
  • 024
  • 025
  • 026
  • 027

1 1 1 1 1 Głosowanie 0.00 (0 Głosów)

Przeczytaj również:

Zielona energia

zielonaenergia

Projekt RPO

Projekt "Najlepszy w zawodzie"

Kalendarz wydarzeń

Lipiec 2016
Po Wt Śr Cz Pi So Ni
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 60

Wczoraj 87

Tydzień 147

Miesiąc 980

Razem 268656

Gościmy

Odwiedza nas 78 gości oraz 0 użytkowników.

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
54.198.104.202

Odliczamy

Do końca roku kalendarzowego zostało
1
6
7
Dni
0
0
Godzin
4
7
Minut
2
5
Sekund

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.