Porady kulinarne
-
Odsłony: 4331
Poniżej przedstawiamy przepis na przyrządzenie przepysznego ciasta Ferrero Rocher. Po prostu niebo w gębie!
Składniki:
200 g zmielonych herbatników maślanych
4 łyżki kakao
5 łyżek roztopionego masła
3/4 szklanki posiekanych migdałów
2 szklanki serka śmietankowego
1/2 szklanki śmietany kremówki 30% + 100 ml 6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
100 g czekolady mlecznej
50 g czekolady gorzkiej
12 sztuk ferrero rocher
Sposób przygotowania:
1. W miseczce wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki, kakao i roztopione masło. Następnie równomiernie rozłóż masę w okrągłej blaszce i wygładź ją z wierzchu. Odstaw blaszkę do lodówki.
2. Za pomocą blendera zmiel migdały, a następnie dodaj do nich serek śmietankowy, 1/2 szklanki śmietany kremówki 30%, cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj na jednolitą masę, a następnie przelej ją na spód znajdujący się w blaszce.
3. Roztop w garnuszku 100 ml śmietany 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką. Kiedy ostygnie, wylej ją na wierzch ciasta.
4. Wokół obwodu ciasta poukładaj cukierki ferrero rocher i umieść blaszkę w lodówce na minimum 75 minut.
5. Po 75 minutach wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki. Smacznego!
GALERIA ZDJĘĆ:
Przeczytaj również:
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Zajęcia groomerskie
- Wybory Rzecznika Praw Ucznia
- Zajęcia z klasą I TOŚ - Anatomia ryb
- Świąteczno - Noworoczne spotkanie z emerytami
- Spotkanie wigilijne
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje bożonarodzeniowe"
- Odpowiedzialność karna nieletnich
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje 2023"
- Otrzęsiny klas I
- Światowy Dzień AIDS
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Mark Thompson, Brian Tracy
- Zniżka: 35%
- Cena:
59.0038.35 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka