Porady kulinarne
-
Odsłony: 4272
Uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych postanowili podzielić się z Państwem przepisami. Dzisiaj proponują deser na bazie śmietanki.
Panna cotta (na 3 porcje):
Śmietanka 30% - 250 ml
Maliny/truskawki - 400g
Cukier -50 g
Cukier puder - 30g
Mięta do dekoracji
Żelatyna - 6g
Laska wanilii - 1 szt
Sposób wykonania:
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody, aby napęczniała. Wlej do naczynia śmietankę z cukrem oraz przeciętą wzdłuż wanilię i gotuj na wolnym ogniu. Wyjmij laskę wanilii. Połącz żelatynę z gorącą śmietanką. Mieszaj do rozpuszczenia żelatyny. Otrzymaną masę wlej do foremek i zostaw w lodówce do zestalenia.
Przygotuj sos z malin lub truskawek: świeże owoce opłucz lub mrożone rozmroź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dosłódź cukrem pudrem.
Smacznego !
GALERIA ZDJĘĆ:
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Zajęcia groomerskie
- Wybory Rzecznika Praw Ucznia
- Zajęcia z klasą I TOŚ - Anatomia ryb
- Świąteczno - Noworoczne spotkanie z emerytami
- Spotkanie wigilijne
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje bożonarodzeniowe"
- Odpowiedzialność karna nieletnich
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje 2023"
- Otrzęsiny klas I
- Światowy Dzień AIDS
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Brian Tracy
- Zniżka: 40%
- Cena:
49.9029.94 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka