Wydarzenia szkolne
-
Odsłony: 939
W ramach projektu "Dobry klimat dla zawodowców” w dniach 15-16 października 2019 roku został zorganizowany wyjazd zawodoznawczy dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych do Poznania.
Młodzież wzięła udział w warsztatach kulinarnych, gdzie pod okiem doświadczonego kucharza przygotowano potrawy kuchni tajskiej i włoskiej. Poprzez aktywne uczestnictwo w przygotowaniu dań uczniowie doskonalili kunszt kulinarny, współpracę w grupie, a efekty swoich działań degustowali przy wspólnym stole w miłej, domowej atmosferze. Dodatkowo młodzież brała udział w wykładzie przygotowanym przez pracowników Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności oraz Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Opiekunami grupy były p. Violetta Wysocka, p. Agnieszka Jaćkowska i p. Katarzyna Bohdziewicz.
GALERIA ZDJĘĆ:
Przeczytaj również:
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
- Nasze praktyki w Centrum Edukacji Ekologicznej i Rewitalizacji Jezior
- Walentynkowa propozycja na przygotowanie stołu
- Kuchnia łączy pokolenia
- Osobno a jednak razem
- Pieczenie bożonarodzeniowych ciasteczek
- Zapraszamy do udziału w akcji MEN "Razem na Święta”
- VIII Warsztaty Teatralno-Dramowe Teatru STOP - dzień 1
- Zajęcia praktyczne klasy II TŻ
- Zdalne gotowanie w klasie II TŻ
Aktualności szkolne
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
Prezydent Lech Kaczyński powiedział: "Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych ma być wyrazem hołdu dla żołnierzy drugiej konspiracji za świadectwo męstwa, niezłomnej postawy patriotycznej i przywiązania do tradycji niepodległościowych, za krew przelaną w obronie Ojczyzny."
Nasze praktyki w Centrum Edukacji Ekologicznej i Rewitalizacji Jezior
W okresie zdalnego nauczania nasze praktyki odbywają się w Centrum Edukacji Ekologicznej i Rewitalizacji Jezior w Szczecinku. Opiekunem praktyk jest p. Radosław Wąs.
Walentynkowa propozycja na przygotowanie stołu
Propozycje dekoracji stołów walentynkowych.
Kuchnia łączy pokolenia
Uczennice klasy II TŻ połączyła wspólna pasja do gotowania. Efekty zachwycają.
Osobno a jednak razem
W okresie zdalnego nauczania nadal łączy nas pasja do gotowania. Uczennice klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznej spotkały się na wspólnych zajęciach. Efekty palce lizać.
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Christopher Hadnagy
- Zniżka: 35%
- Cena:
44.9029.18 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka