Rok szkolny 2015-2016
-
Odsłony: 3917
W dniach 22-23.09.2015r, Uczniowie IV klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych w ramach projektu „Najlepszy w zawodzie” uczestniczyli w zawodoznawczej wycieczce do Poznania.
Celem było uczestnictwo w największej w kraju imprezie poświęconej żywności Polagra Food i Smaki Regionów, na której znajduje się wszystko - od maszyn do przetwórstwa i opakowań przez urządzenia wykorzystywane w gastronomii po najlepsze, regionalne jedzenie.
Uczniowie mogli zapoznać się z ofertą producentów chlebów, ciast, serów, wędlin, miodów, powideł i innych przetworów regionalnych, certyfikowanych. Zaletą prezentowanych produktów jest to, że nie są one produktami masowymi – ich producentami są zazwyczaj niewielkie, często rodzinne firmy, które stosują receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, używając najwyższej jakości składników, bo przede wszystkim zależy im na doskonałym smaku.
W ostatnim dniu wycieczki uczniowie odwiedzili browar LECH, gdzie przewodnicy przedstawili fakty i ciekawostki jak powstaje piwo.
Opiekę nad młodzieżą sprawowali nauczyciele przedmiotów zawodowych Izabela Romaniuk, Marzena Ilukowicz i Urszula Kocielska.
GALERIA ZDJĘĆ:
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Zajęcia groomerskie
- Wybory Rzecznika Praw Ucznia
- Zajęcia z klasą I TOŚ - Anatomia ryb
- Świąteczno - Noworoczne spotkanie z emerytami
- Spotkanie wigilijne
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje bożonarodzeniowe"
- Odpowiedzialność karna nieletnich
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje 2023"
- Otrzęsiny klas I
- Światowy Dzień AIDS
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Anna Oszajca
- Zniżka: 40%
- Cena:
59.0035.40 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka