94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001W dniach 22-23.09.2015r, Uczniowie IV klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych w ramach projektu „Najlepszy w zawodzie” uczestniczyli w zawodoznawczej wycieczce do Poznania.

 

Celem było uczestnictwo w największej w kraju imprezie poświęconej żywności Polagra Food i Smaki Regionów, na której znajduje się wszystko - od maszyn do przetwórstwa i opakowań przez urządzenia wykorzystywane w gastronomii po najlepsze, regionalne jedzenie.

Uczniowie mogli zapoznać się z ofertą producentów chlebów, ciast, serów, wędlin, miodów, powideł i innych przetworów regionalnych, certyfikowanych. Zaletą prezentowanych produktów jest to, że nie są one produktami masowymi – ich producentami są zazwyczaj niewielkie, często rodzinne firmy, które stosują receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, używając najwyższej jakości składników, bo przede wszystkim zależy im na doskonałym smaku.

W ostatnim dniu wycieczki uczniowie odwiedzili browar LECH, gdzie przewodnicy przedstawili fakty i ciekawostki jak powstaje piwo.

Opiekę nad młodzieżą sprawowali nauczyciele przedmiotów zawodowych Izabela Romaniuk, Marzena Ilukowicz i Urszula Kocielska.


GALERIA ZDJĘĆ:


 

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Perspektywy 2022

book library

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
8
8
Dni
0
6
Godzin
1
7
Minut
5
6
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
35.173.215.152

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.