Rok szkolny 2016-2017
-
Odsłony: 5621
W dniu 09.12.2016 uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych gościli w Szkole Podstawowej nr 1 w Szczecinku. Celem wizyty były warsztaty kulinarne przeprowadzone dla klasy III a. Tematem warsztatów były warzywa i owoce.
Po krótkiej pogadance dot. piramidy zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, uczniowie sporządzali soki warzywno – owocowe. Nasi młodsi koledzy kształtowali zmysły smaku i dotyku rozpoznając najbardziej popularne, jak i te egzotyczne warzywa i owoce. Dzieci konkurowały między sobą, jednocześnie dużo było przy tym zabawy. W obu konkurencjach wyłoniliśmy zwycięzców, którzy otrzymali dyplomy. Forma warsztatów bardzo spodobała się dzieciom, a różnobarwne soki przez nich sporządzone smakowały. Nie obeszło się bez dokładek. Warsztaty zakończyliśmy wręczeniem podziękowań i wspólną degustacją ciasta marchewkowego z polewą bananową przygotowanego przez starszych kolegów. Warsztaty uwieńczyliśmy wspólnym zdjęciem. Organizatorem warsztatów była Pani Izabela Romaniuk.
GALERIA ZDJĘĆ:
Przeczytaj również:
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Rozgrywki Szkolnej Ligi Trójek Koszykarskich
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje"
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje"
- Andrzejkowe wróżby
- Światowy Dzień Rzucania Palenia
- Stypendyści Prezesa Rady Ministrów
- Konferencja REVITALIFE 2022
- Tydzień Kolorów - „Antydepresyjna szkoła”
- Mistrzostwa Powiatu w Tenisie Stołowym Dziewcząt
- Targi Edu Day
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Przemysław Kutnyj
- Zniżka: 35%
- Cena:
49.0031.85 zł - Status: Niedostępna
- Typ: Książka
Książka chwilowo niedostępna.