94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

technik-agrobiznesuAbsolwent uzyskuje tytuł zawodowy technika agrobiznesu.

Przygotowany jest do prowadzenie działalności marketingowej i biznesowej dowolnej firmy oraz własnej działalności gospodarczej. Uzyskuje wiedzę w zakresie zarządzania firmą, bankowości, rachunkowości przedsiębiorstwa oraz badania i obsługi rynku. Nabywa profesjonalizmu w dziedzinie dotyczącej gospodarki agro-spożywczej.

Czytaj więcej...

Lesnik

Absolwent uzyskuje tytuł technika leśnika i jest przygotowany m.in. do: organizowania i nadzorowania prac związanych z hodowlą lasu i ochroną zasobów leśnych, prowadzenia prac pomiarowych w drzewostanach, organizowania prac związanych z łowiectwem i rekreacją. Ukończenie szkoły umożliwia kontynuowanie nauki na wyższych uczelniach oraz znalezienie zatrudnienia w jednostkach organizacyjnych Lasów Państwowych.

Czytaj więcej...

technik-zywieniaAbsolwent uzyskuje tytuł zawodowy technika żywienia i usług gastronomicznych.

Uczniowie zdobywają wiedzę i umiejętności z technologii gastronomicznej, podstaw racjonalnego żywienia oraz zagadnień ekonomicznych, które umożliwiają prowadzenie własnej firmy gastronomicznej lub gospodarstwa agroturystycznego. Praktyki odbywane są w zakładach gastronomicznych na terenie województwa oraz we Francji (DOUAI). Kandydat do tej szkoły powinien posiadać zdolności manualne, organizacyjne.

Czytaj więcej...

technik-ochrony-srodowiskaAbsolwent uzyskuje tytuł technika ochrony środowiska.

Nabywa umiejętności w zakresie badania i oceny stanu środowiska, poznaje prawne aspekty ochrony środowiska, monitoring i inżynierię środowiska. Absolwent może być zatrudniony w ośrodkach badań i kontroli środowiska, w wydziałach ochrony środowiska, stacjach sanitarno-epidemiologicznych, miejskich przedsiębiorstwach wodociągów i kanalizacji, stacjach uzdatniania wody i oczyszczania ścieków, instytucjach naukowo-badawczych.

Czytaj więcej...

technik-ochrony-srodowiskaAbsolwent uzyskuje tytul zawodowy technika weterynarii.

Jest przygotowany do pracy w lecznicach weterynaryjnych, fermach przemysłowych, w zakładach hodowli zwierząt, w weterynaryjnej inspekcji sanitarnej, w nadzorze sanitarno-weterynaryjnym, w przetwórstwie spożywczym. Program nauczania jest bardzo atrakcyjny, przewiduje dużą ilość zajęć praktycznych i ćwiczeń laboratoryjnych. Ukończenie szkoły umożliwia kontynuowanie nauki na wyższych uczelniach, szczególnie o profilu medyczno-weterynaryjnym.

Czytaj więcej...

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Perspektywy 2022

book library

Pogoda

giweather joomla module

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 21

Wczoraj 92

Tydzień 279

Miesiąc 2250

Razem 445201

Gościmy

Odwiedza nas 127 gości oraz 0 użytkowników.

Odliczamy

Time passed:
5
9
Dni
1
1
Godzin
0
0
Minut
0
6
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
34.236.134.129

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.