Porady kulinarne
-
Odsłony: 2284
Poniżej przedstawiamy przepis na przyrządzenie przepysznego ciasta Ferrero Rocher. Po prostu niebo w gębie!
Składniki:
200 g zmielonych herbatników maślanych
4 łyżki kakao
5 łyżek roztopionego masła
3/4 szklanki posiekanych migdałów
2 szklanki serka śmietankowego
1/2 szklanki śmietany kremówki 30% + 100 ml 6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
100 g czekolady mlecznej
50 g czekolady gorzkiej
12 sztuk ferrero rocher
Sposób przygotowania:
1. W miseczce wymieszaj ze sobą zmielone herbatniki, kakao i roztopione masło. Następnie równomiernie rozłóż masę w okrągłej blaszce i wygładź ją z wierzchu. Odstaw blaszkę do lodówki.
2. Za pomocą blendera zmiel migdały, a następnie dodaj do nich serek śmietankowy, 1/2 szklanki śmietany kremówki 30%, cukier i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj na jednolitą masę, a następnie przelej ją na spód znajdujący się w blaszce.
3. Roztop w garnuszku 100 ml śmietany 30%, czekoladę mleczną i czekoladę gorzką. Kiedy ostygnie, wylej ją na wierzch ciasta.
4. Wokół obwodu ciasta poukładaj cukierki ferrero rocher i umieść blaszkę w lodówce na minimum 75 minut.
5. Po 75 minutach wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki. Smacznego!
GALERIA ZDJĘĆ:
Przeczytaj również:
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Pieczenie bożonarodzeniowych ciasteczek
- Zapraszamy do udziału w akcji MEN "Razem na Święta”
- VIII Warsztaty Teatralno-Dramowe Teatru STOP - dzień 1
- Zajęcia praktyczne klasy II TŻ
- Zdalne gotowanie w klasie II TŻ
- 16 listopada: Międzynarodowy Dzień Tolerancji
- Uwaga - informacja dotycząca nauki zdalnej od 19.10.2020 r.
- Wyjazd klas TOŚ do Instytutu Biologii
- Dzień Edukacji Narodowej
- Światowy Dzień Drzewa
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Tomasz Gordon
- Zniżka: 35%
- Cena:
39.9025.93 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka