94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001Uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych postanowili podzielić się z Państwem przepisami. Dzisiaj proponują deser na bazie śmietanki.


Panna cotta (na 3 porcje):

Śmietanka 30% - 250 ml
Maliny/truskawki - 400g
Cukier -50 g
Cukier puder - 30g
Mięta do dekoracji
Żelatyna - 6g
Laska wanilii - 1 szt

Sposób wykonania:
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody, aby napęczniała. Wlej do naczynia śmietankę z cukrem oraz przeciętą wzdłuż wanilię i gotuj na wolnym ogniu. Wyjmij laskę wanilii. Połącz żelatynę z gorącą śmietanką. Mieszaj do rozpuszczenia żelatyny. Otrzymaną masę wlej do foremek i zostaw w lodówce do zestalenia.
Przygotuj sos z malin lub truskawek: świeże owoce opłucz lub mrożone rozmroź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dosłódź cukrem pudrem.

Smacznego !


GALERIA ZDJĘĆ:

  • 001
  • 002
  • 003
  • 004
  • 005

1 1 1 1 1 Głosowanie 0.00 (0 Głosów)

 

Zielona energia

zielonaenergia

Projekt RPO

Projekt "Najlepszy w zawodzie"

Kalendarz wydarzeń

Sierpień 2016
Po Wt Śr Cz Pi So Ni
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 51

Wczoraj 75

Tydzień 395

Miesiąc 519

Razem 330949

Gościmy

Odwiedza nas 80 gości oraz 0 użytkowników.

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
3.236.132.132

Odliczamy

Time passed:
4
2
Dni
0
7
Godzin
4
3
Minut
3
6
Sekund

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.