Porady kulinarne
-
Odsłony: 3777
Uczniowie klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych postanowili podzielić się z Państwem przepisami. Dzisiaj proponują deser na bazie śmietanki.
Panna cotta (na 3 porcje):
Śmietanka 30% - 250 ml
Maliny/truskawki - 400g
Cukier -50 g
Cukier puder - 30g
Mięta do dekoracji
Żelatyna - 6g
Laska wanilii - 1 szt
Sposób wykonania:
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody, aby napęczniała. Wlej do naczynia śmietankę z cukrem oraz przeciętą wzdłuż wanilię i gotuj na wolnym ogniu. Wyjmij laskę wanilii. Połącz żelatynę z gorącą śmietanką. Mieszaj do rozpuszczenia żelatyny. Otrzymaną masę wlej do foremek i zostaw w lodówce do zestalenia.
Przygotuj sos z malin lub truskawek: świeże owoce opłucz lub mrożone rozmroź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dosłódź cukrem pudrem.
Smacznego !
GALERIA ZDJĘĆ:
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Rozgrywki Szkolnej Ligi Trójek Koszykarskich
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje"
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje"
- Andrzejkowe wróżby
- Światowy Dzień Rzucania Palenia
- Stypendyści Prezesa Rady Ministrów
- Konferencja REVITALIFE 2022
- Tydzień Kolorów - „Antydepresyjna szkoła”
- Mistrzostwa Powiatu w Tenisie Stołowym Dziewcząt
- Targi Edu Day
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Simon Sinek
- Zniżka: 35%
- Cena:
49.0031.85 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka