- Odsłony: 355
W ramach projektu "Dobry klimat dla zawodowców” w dniach 15-16 października 2019 roku został zorganizowany wyjazd zawodoznawczy dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych do Poznania.
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi priorytetowej VIII Edukacja, Działanie 8.9 Wsparcie szkół i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014 – 2020.
Celem projektu jest lepsze dostosowanie kształcenia zawodowego i podniesienie jakości kształcenia do wymagań gospodarki i rynku pracy poprzez wsparcie czterech zespołów szkół kształcenia zawodowego z terenu powiatu szczecineckiego: Technikum Zawodowe w Zespole Szkół nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Szczecinku, Technikum Zawodowe w Zespole Szkół nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku, Techników Zawodowe przy Zespole Szkół nr 6 im. Stanisława Staszica w Szczecinku oraz Zasadnicza Szkoła Zawodowa i Technikum Zawodowe w Zespole Szkół Technicznych w Szczecinku.
Projekt zakłada realizację:
1. Programu praktyk zawodowych dla uczniów,
2. Kursów i szkoleń podnoszących kwalifikacje – kurs prawa jazdy kat. B, kurs ECDL, certyfikowane kursy zawodowe
3. Doradztwa zawodowego,
4. Dokształcanie nauczycieli przedmiotów zawodowych – studia podyplomowe, szkolenia
5. Nawiązanie szerszej współpracy szkół z pracodawcami oraz szkołami wyższymi,
6. Wyjazdów zawodoznawczych/studyjnych do przedsiębiorców, pracodawców/udział w imprezach branżowych, targach tematycznych
Dokumenty do pobrania (pliki PDF):
- Regulamin uczestnictwa
- Formularz zgłoszeniowy
- Oświadczenie uczestnika
- Deklaracja uczestnictwa
- Zgoda na wykorzystanie wizerunku
- Harmonogram działań w ramach projektu
W ramach projektu "Dobry klimat dla zawodowców” w dniach 15-16 października 2019 roku został zorganizowany wyjazd zawodoznawczy dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych do Poznania.
W roku szkolnym 2018/2019 na zebraniach z rodzicami zostały przedstawione procedury rekrutacji do projektu "Dobry klimat dla zawodowców".
Uczestnicy projektu ,,Dobry klimat dla zawodowców" realizują 2 godziny doradztwa edukacyjno - zawodowego, które obejmuje między innymi:
W dniu 21.09.2018r. odbyła się wycieczka uczniów naszej szkoły na pokazy sprzętu rolniczego. W wycieczce udział wzięli uczniowie Technikum Agrobiznesu i Technikum Weterynarii, łącznie 33 osoby.
W dniach 24-25.05.2018r w ramach projektu pn. „Dobry klimat dla zawodowców” uczniowie klas technikum żywienia i usług gastronomicznych. odwiedzili Warszawę.
W dniu 24.05.2018r w ramach projektu "Dobry klimat” odbył się wyjazd zawodowy dla uczniów klas technikum weterynarii do Ogrodu Zoologicznego w Poznaniu.
W dniu 4.12.2017r nasza szkoła w ramach projektu „Dobry klimat dla zawodowców”, wzbogaciła się o nowy sprzęt przydatny w szkoleniu młodzieży Technikum agrobiznesu w kwalifikacji R.03 prowadzenie produkcji rolniczej:
W dniu 29.11.2017r zakupiony został sprzęt gastronomiczny dla uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Książka chwilowo niedostępna.
spotkanie jest ramach udział naszej uczestniczyli odbył stypendium mistrzostwa szczecineckiego dzień odbyły dniach szczecinku szkół konkurs klas ochrona szkolny wraz żywienia weterynarii szkoły dniu roku staszica odbyło klasa skład szkolnego wychowawca powiatu odbyła piłce wycieczka wiedzy zajęcia technikum dnia uczniowie oraz chłopców dziewcząt miejsce klasy szkole uczniów przez edukacji umiejętności
Dzisiaj 8
Wczoraj 87
Tydzień 317
Miesiąc 317
Razem 349438
Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.