-
Odsłony: 872
Od 24 marca 2022 roku w ramach projektu "Zawodowcy przyszłości" odbywa się kurs "Przygotowanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia”.
Uczestnicy kursu samodzielnie planują i przygotowują potrawy według podanej receptury, z zastosowaniem zasad zdrowego żywienia i nowoczesnych technik kulinarnych. Przygotowują również typowe potrawy zgodnie z koncepcją fine-dining oraz serwują je według przyjętych zasad. Sporządzają potrawy z wyłączeniem wskazanych alergenów lub składników ciężkostrawnych oraz zgodnie z zasadami „slow food”. W swojej pracy wykorzystują zarówno typowy sprzęt kuchenny, jak i urządzenia stosowane w przygotowaniu posiłków uwzględniających trendy rynkowe i zasady zdrowego żywienia.
Stosują zasady bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz przestrzega zasad HACCP, w tym GHP i GMP.
GALERIA ZDJĘĆ:
Przeczytaj również:
Nauka zdalna
W naszej szkole
Nasz Facebook
Polecamy
- Autor: Rae L. Baker
- Zniżka: 40%
- Cena:
99.0059.40 zł - Typ: Książka
Menu
Erasmus +
Ostatnie wydarzenia
- Zajęcia groomerskie
- Wybory Rzecznika Praw Ucznia
- Zajęcia z klasą I TOŚ - Anatomia ryb
- Świąteczno - Noworoczne spotkanie z emerytami
- Spotkanie wigilijne
- Konkurs "Pierniki i inne świąteczne tradycje bożonarodzeniowe"
- Odpowiedzialność karna nieletnich
- Zaproszenie do konkursu "Pierniki i inne świąteczne tradycje 2023"
- Otrzęsiny klas I
- Światowy Dzień AIDS
Nauka zdalna
Najwyżej oceniane
Dla Ciebie
- Autor: Mirosław Skwarek
- Zniżka: 40%
- Cena:
59.0035.40 zł - Status: Dostępna
- Typ: Książka