94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001Krwawe palce są jedną z najbardziej efektownych przekąsek na Halloween. Zarówno dzieci jak i dorośli je kochają. Początkowo może są przerażeni, ale jak już raz je spróbują nie mogą przestać ich jeść.

Czytaj więcej...

001

Profiterolki to znany na cały świat deser z ciasta parzonego. To nic innego, jak nasze rodzime ptysie w wersji mini, na jeden raz do buzi :-).

 

Czytaj więcej...

001Poniżej przedstawiamy przepis na przyrządzenie przepysznego ciasta Ferrero Rocher. Po prostu niebo w gębie!

Czytaj więcej...

001Baby po raz pierwszy były pieczone w Rzeczypospolitej Obojga Narodów pod koniec XVII wieku.

Czytaj więcej...

001Uczennice klasy II TŻ/TA w pracowni żywienia, przygotowały pyzy poznańskie zwane potocznie pampuchami lub bułkami na parze. 

Czytaj więcej...

001Biszkopt bez proszku nie ma wielkich dziurek, dobrze chłonie nasączenie zatrzymując je w środku, jest sprężysty, leciutki i ma zdecydowanie lepszy smak.

Czytaj więcej...


001Ciasto ptysiowe nazywane jest również ciastem parzonym. Charakterystycznym etapem w przygotowaniu ciasta jest zaparzanie mąki, które ma na celu zwiększenie zdolności wchłaniania wody przez skrobię.

 

Czytaj więcej...

001Uczniowie klasy I technikum żywienia po raz pierwszy na zajęciach praktycznych zajmowali się dekoracją stołów.

Czytaj więcej...

0011. SKŁADNIKI NA PIERNICZKI

Im lepszych jakościowo produktów użyjesz tym smaczniejsze wyjdą. Dobry miód to podstawa. Najlepszy miód na pierniczki to lipowy o złotym kolorze i płynnej konsystencji.

 

Czytaj więcej...

001W naszej pracowni gastronomicznej gościli uczniowie z Gimnazjum w Grzmiącej . Uczestniczyli w warsztatach kulinarnych, podczas których sporządzali wypieki z ciasta drożdżowego.

 

Czytaj więcej...

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Jak się uczyć, żeby się nauczyć?

online education treePoznaj skuteczne techniki zapamiętywania

Nauka mało kogo napawa radością. W głowie od razu powstaje obraz samego siebie, umęczonego wielogodzinnym wkuwaniem materiału. Stop! Nauka wcale nie polega na wkuwaniu. Istnieją łatwe i skuteczne metody zapamiętywania. Dzięki nim szybciej pojmiesz, a potem przywołasz przyswojoną wiedzę, a co najważniejsze, zostanie ona w Twej głowie na dłużej.

 

Więcej…

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
7
8
Dni
0
5
Godzin
5
8
Minut
3
0
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
3.239.214.173

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.