94 37 310 89

      swiatki@wp.pl

001W dniu 18.03.2016r na zajęciach uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem nauczyciela Izabeli Romaniuk piekli i dekorowali mazurki Wielkanocne.

Do świąt już niedaleko, a na wielkanocnym stole nie może zabraknąć żurku, jajek i wielkanocnego mazurka.  Co do mazurków, to kuszą swoją różnorodnością - mogą być czekoladowe, kokosowe, owsiane, pomarańczowe, wiśniowe, orzechowe, marcepanowe, kajmakowe... Pozostawiają również duże pole do popisu przy wyborze dodatków . Można sięgnąć także po produkty do dekoracji ciast i ozdobić mazurek kolorową posypką lub namalować na nim świąteczny napis. A potem nie pozostało nic innego, jak kroić i delektować się pysznym smakiem!


GALERIA ZDJĘĆ:


1 1 1 1 1 Głosowanie 0.00 (0 Głosów)

Przeczytaj również:

Perspektywy 2022

zielonaenergia

Projekt RPO

Nauka zdalna

Jak czytać, by zrozumieć i zapamiętać treść?

readsWydawać by się mogło, że czytanie to taka umiejętność, którą jak już się posiądzie, to raz a dobrze. Jednak skoro możemy wytrenować i kontrolować nawet takie naturalne procesy jak oddychanie, to czemu nie moglibyśmy podszkolić się w składaniu literek? Zwłaszcza, że od tego etapu do rozumienia treści jeszcze daleka droga. Poznaj więc kilka technicznych porad, jak czytać, by odkodować tekst, nie tylko na poziomie semiotycznym.

 

Więcej…

Pogoda

giweather joomla module

Odliczamy

Time passed:
1
1
6
Dni
1
9
Godzin
2
3
Minut
4
3
Sekund

Twój adres IP


Łączysz się z nami z adresu:
3.129.22.135

Cookies

Nasza strona używa cookies czyli po polsku ciasteczek. Do czego są one potrzebne możesz dowiedzieć się TUTAJ. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek (cookies), zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeśli chcesz, możesz zmienić ustawienia w swojej przeglądarce tak aby nie pobierała ona ciasteczek.